Vårt internat i Hällefors

Informationen bygger på de vanligaste frågorna vi får kring boendet och vårt internat vid Hällefors folkhögskola.

Vår folkhögskola är belägen i ett bostadsområde (Polstjärnan) ca 500 m från Hällefors centrum.

Vårt internat är inhyrt i vanliga "hyreshus" som ligger på gång och cykelavstånd från folkhögskolan. Du får alltså att bo i en lägenhet (med 2, 3 eller 4 rum och kök) och dela kök, toalett samt dusch med de andra som bor i din lägenhet. Rummens storlek varierar, från vardagsrum till mindre sovrum.

Begränsat antal rum

Observera att vårt internat är begränsat. Du måste anmäla på vår anmälningsblankett att du vill bo på skolans internat. (OBS gäller enbart om du söker till en kurs i Hällefors). Om vårt internat inte räcker till finns fler hyresvärdar i Hällefors.

Rumsfördelning

När du kommer till skolan så har vi redan gjort rumsfördelningen, du kan alltså inte välja vilket rum du kommer att få.

Regler

För allas trivsel är det viktigt att du sköter den gemensamma städningen och känner ett stort ansvar för ditt boende. I alla våra lägenheter råder rökförbud och du kan inte ha med husdjur. Naturligtvis gäller skolans regel om alkohol- och drogförbud även på vårt internat.

Försäkring

Skolans försäkring täcker endast skolans egendom, du bör skaffa dig en egen hemförsäkring som gäller för ditt boende och dina egna inventarier.

Utrustning

Rummen är enkelt möblerade, det finns säng, bord, stol, garderob, mattor m m i varje rum. Till sängarna hör kudde, täcke, bäddmadrass, madrassöverdrag och överkast. Köken är fullt utrustade med nödvändig köksutrustning. Till internatet hör också tvättmöjligheter liksom tillgång till TV, WIFI.

Kontrakt

När du tackar ja till en kurs och till en plats på vårt internat, (om du sökt det), skriver du samtidigt på ett hyreskontrakt på ditt rum. Om du inte kommer på uppropsdagen eller avbryter dina studier under studietiden, är det två månaders uppsägningstid som gäller. Om du väljer att inte skicka tillbaka svarsbrevet och kontraktet ser vi det som att du tackar nej till plats på både kurs och internat. Om du ångrar att du behöver en plats på vårt internat, meddelas det via svarsbrev.  

Kostnad/hyra

Hyran för hela läsåret är 23 400:- som delas upp i 9 delbetalningar om 2 600:-
Hyran betalas senast den sista dagen i månaden. (Speciella villkor för första hyran)

Internatadress

Om du bor på vårt internat är det lämpligast att använda dig av följande adress:

Ditt namn
c/o Hällefors folkhögskola
Klockarvägen 16
712 33 Hällefors

Vill du veta mera?

Om du vill veta mera om Hällefors rekommenderar vi dig att ta del av information som finns på
Hällefors kommuns hemsida: www.hellefors.se. Där hittar du sedvanlig kommuninformation och mer ”turistisk” information om bygden.

Om du vill veta mer om just Hällefors folkhögskola kan du hitta oss via kommunens hemsida. Du är också välkommen att besöka skolan så får du möjlighet att lära känna skolan ordentligt. Ring 0591 64390 och boka en tid med oss.