Lediga jobb

Skolans profil är kultur, design och konstnärligt skapande. I alla våra långa kurser antar vi att kunskap och studier betyder utveckling genom teori, praktik och mångkulturella möten där du får möjlighet till kreativt skapande. Vi vill utgå från din egen situation och skapa nya erfarenheter och upplevelser som förhoppningsvis gör dig klokare på både dig själv och omvärlden.

1 Teaterlärare till vår teaterlinje
Arbetsplatsen är belägen i Hällefors.
Hällefors folkhögskola är en ideell förening som har Hällefors kommun, Sveriges Arbetarteaterförbund (ATF) och Amatörteaterns Riksförbund (ATR) som medlemmar.

Teaterlinjen är en ettårig gymnasial utbildning. Utbildningen vänder sig till deltagare som vill lära sig hantverket från grunden. Under året kommer klassen att ha arbetat med skådespeleri och improvisation samt grunderna i produktionsområden som ljus, kostym, mask, scenografi och rekvisita. Utbildningen är produktionsinriktad, du kommer att ansvara för att en slutproduktion sätts upp. Det ingår också att arbeta med marknadsföringen för produktionen du sätter upp och kursen som sådan.
Kvalifikationer:
Erfarenhet av teaterarbete, undervisning och folkbildning. Du bör ha erfarenhet/kunskap av flera av produktionsområdena som räknas upp. Vi strävar efter att ge deltagarna förutsättningar för att utvecklas, konstnärligt och personligt. Som person är du flexibel, lyhörd och har lätt för att samarbeta. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Varaktighet: Höstterminen 2018 men kan komma att förlängas
Tillträde: Enligt överenskommelse
Arbetstid/Varaktighet: Heltid/deltid 50%
Lön: Fast lön enligt avtal
Sista ansökningsdag: 3 juni 2018
Kontaktperson: Niclas Ekholm, 072-731 13 01, Emma Öhman 073-06 44 684

Så ansöker du: Skicka din ansökan med referenser via mail till folkis@folkbildning.net 

________________


Folkhögskolelärare Allmän linje, inriktning SVA.

Arbetsplatsen är belägen i Hällefors och i Örebro
Platsbeskrivning:
I alla våra långa kurser antar vi att kunskap och studier betyder utveckling genom teori, praktik och mångkulturella möten där du får möjlighet till kreativt skapande. Vi vill utgå från din egen situation och skapa nya erfarenheter och upplevelser som förhoppningsvis gör dig klokare på både dig själv och omvärlden.

Arbetsuppgifter:
Lärare på vår Allmänna linje, där du kommer att undervisa på vår Grundskolekurs med inriktning svenska som andraspråk. Ditt huvudämne kommer att vara svenska men undervisning i andra ämnen kan förekomma. Du kan också komma att undervisa på vår Etableringskurs och Svenska från dag ett. I Etableringskursen ingår svenska, arbets- och samhällsorientering. Svenska från dag ett vänder sig till asylsökande och syftet är att ge en meningsfull sysselsättning under asyltiden och påskynda en framtida etablering i arbets- och samhällslivet för dem som beviljats uppehållstillstånd.

Kvalifikationer:
Utbildad folkhögskolelärare eller motsvarande erfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdigt. Folkbildningserfarenhet meriteras.

Skolans profil är kultur, design och konstnärligt skapande, varför vi gärna ser att du har bred erfarenhet av kulturverksamhet då mycket av vårt arbete redovisas genom gestaltande.

Varaktighet: Höstterminen 2018 men kan komma att förlängas
Tillträde: Enligt överenskommelse
Arbetstid/Varaktighet: Heltid/deltid
Lön: Fast lön enligt avtal
Sista ansökningsdag: 3 juni 2018

Kontaktperson: Nina Lejonhud 070-643 93 88

Så ansöker du: Skicka din ansökan med referenser via mail till folkis@folkbildning.net

Vi undanber oss kontakt med annonsörer och bemanningsföretag i rekryteringen.