Lediga jobb

Skolans profil är kultur, design och konstnärligt skapande. I alla våra långa kurser antar vi att kunskap och studier betyder utveckling genom teori, praktik och mångkulturella möten där du får möjlighet till kreativt skapande. Vi vill utgå från din egen situation och skapa nya erfarenheter och upplevelser som förhoppningsvis gör dig klokare på både dig själv och omvärlden.

Hällefors folkhögskola är en ideell förening som har Hällefors kommun, Sveriges Arbetarteaterförbund (ATF) och Amatörteaterns Riksförbund (ATR) som medlemmar.


________________

Arbetsplatsen är belägen på vår filial i Örebro.   

Vi söker nu en lärare till vår nystartade Musikteaterlinje

Musikteaterlinjen är en ettårig gymnasial utbildning. Utbildningen vänder sig till deltagare som vill lära sig hantverket från grunden. Under året kommer klassen att ha arbetat med sång och att spela olika instrument, de har prövat skådespeleri och improvisation samt grunderna i produktionsområden som ljus, kostym, mask, scenografi och rekvisita. Utbildningen är produktionsinriktad, du kommer att ansvara för att en slutproduktion sätts upp. Det ingår också att arbeta med marknadsföringen för produktionen du sätter upp och kursen som sådan.

Kvalifikationer:

Erfarenhet av teaterarbete/och eller musik samt undervisning och folkbildning. Du bör ha erfarenhet/kunskap av flera av produktionsområdena som räknas upp. Vi strävar efter att ge deltagarna förutsättningar för att utvecklas, konstnärligt och personligt. Som person är du flexibel, lyhörd och har lätt för att samarbeta. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. 

Varaktighet: Höstterminen 2019 men kan komma att förlängas

Tillträde: Enligt överenskommelse

Arbetstid/Varaktighet: Heltid/deltid

Lön: Fast lön enligt avtal

Sista ansökningsdag: 12 maj 2019

Kontaktperson: Martin Engström, tel. 070-643 92 65. 

Så ansöker du:

Skicka din ansökan med referenser via mail till folkis@folkbildning.net

 

Vi söker vikarier för både Hällefors och Örebro

Folkhögskolelärare Allmän linje 

med placering vid Hällefors folkhögskolas filial i Örebro, Jordgatan 6, och på huvudskolan Hällefors.

 

Arbetsuppgifter:

Lärare på vår Allmänna linje, där du kommer att undervisa på vår Gymnasiekurs, Grundskolekurs med inriktning svenska som andraspråk samt på vår studiemotiverande folkhögskolekurs, SMF. Ditt huvudämne kommer att vara svenska men undervisning i andra ämnen kan förekomma.

 

Kvalifikationer:

Utbildad folkhögskolelärare eller motsvarande erfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdigt. Folkbildningserfarenhet meriteras.

 

Skolans profil är kultur, design och konstnärligt skapande, varför vi gärna ser att du har bred erfarenhet av kulturverksamhet då mycket av vårt arbete redovisas genom gestaltande.

 

Varaktighet: Höstterminen 2019 men kan komma att förlängas.

Tillträde: Enligt överenskommelse

Arbetstid/Varaktighet: Heltid/deltid

Lön: Fast lön enligt avtal

Sista ansökningsdag: 12 maj 2019.

 

Kontaktperson: Martin Engström 070-643 92 65.


Vi undanber oss kontakt med annonsörer och bemanningsföretag i rekryteringen.