Lediga jobb


Folkhögskolelärare Allmän linje 

Platsbeskrivning:

I alla våra långa kurser antar vi att kunskap och studier betyder utveckling genom teori, praktik och mångkulturella möten där du får möjlighet till kreativt skapande. Vi vill utgå från din egen situation och skapa nya erfarenheter och upplevelser som förhoppningsvis gör dig klokare på både dig själv och omvärlden.

Arbetsplatsen är belägen i Hällefors  

Vi söker nu en folkhögskolelärare till vår Allmänna linje i Hällefors. 

Arbetsuppgifter:

Lärare på vår Allmänna linje där du kommer att undervisa på vår gymnasiekurs. Ditt huvudämne kommer att vara engelska men undervisning i andra ämnen kan förekomma. Du kan också komma att undervisa på vår Etableringskurs och Svenska från dag ett. I Etableringskursen ingår svenska, arbets- och samhällsorientering. Svenska från dag ett vänder sig till asylsökande och syftet är att ge en meningsfull sysselsättning under asyltiden och påskynda en framtida etablering i arbets- och samhällslivet för dem som beviljats uppehållstillstånd. 

Kvalifikationer:

Utbildad folkhögskolelärare eller motsvarande erfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdigt. Folkbildningserfarenhet meriteras. 

Varaktighet: Höstterminen 2017 men kan komma att förlängas

Tillträde: Enligt överenskommelse

Arbetstid/Varaktighet: Heltid/deltid

Lön: Fast lön enligt avtal

Kontaktperson: Bitr rektor Bengt-Olof Erichsson 070-643 90 95


Skolans profil är kultur, design och konstnärligt skapande, varför vi gärna ser att du har bred erfarenhet av kulturverksamhet då mycket av vårt arbete redovisas genom gestaltande.


Så ansöker du:

Skicka din ansökan med referenser via mail till folkis@folkbildning.net