Hällefors folkhögskola

Huvudskolan ligger i bostadsområdet Polstjärnan, 500 meter från centrum i Hällefors. I Hällefors är närheten till Grythyttan och Loka Brunn samt naturen, olika motionsanläggningar och flera skulpturparker det som utmärker skolans läge. 
Vi utgår från en helhetssyn på lärandet, där var och en genom eget och gemensamma studiearbeten får möjlighet att hitta sin plats i samhället. Vi har spetskunskaper men är samtidigt breda, nyfikna och prestigelösa - för att du ska få kunskaper och bildning.

Har du ytterligare frågor kan du besöka oss på Klockarvägen 16 i Hällefors . Det går också bra att ringa direkt till oss om du vill veta mer. Huvudskolan i Hällefors: 0591-643 90 


Örebrofilialen

Vår filial finns i Örebro på Jordgatan 6, vid Våghustorget. 

Har du ytterligare frågor kan du besöka oss på  Jordgatan 6 i Örebro. Det går också bra att ringa direkt

till oss om du vill veta mer.  Örebrofilialen: 070-643 92 65.


Kommunikationer

Hällefors ligger ca 8 mil norr om Örebro och  i hjärtat av Bergslagens vildmark. Resan hit går genom skogar med vidunderlig utsikt över sjöar och vidder. Vanligaste sättet att ta sig till Hällefors är med egen bil eller buss, men vi har även tågförbindelse från Göteborg och Falun.

Avstånd från Hällefors till olika städer

  • Borlänge 12 mil
  • Göteborg 32 mil
  • Karlstad 9 mil
  • Malmö 58 mil
  • Oslo 30 mil
  • Stockholm 27 mil
  • Örebro 8 mil
För kollektivtrafikförbindelser, se Länstrafiken Örebro eller SJ och Tåg AB s webbsida.

Reservation

Det kan bli ändringar i kursplaner eftersom vi ständigt utvärderar och förändrar verksamheten. Vi reserverar oss också för förändringar beroende på ändrade ekonomiska förutsättningar som inte är kända då denna information skrivs.


Manifest

Samtliga studieförbund, samtliga folkhögskolor, Regionbiblioteket i Örebro län och Amatörteatersamverkan Örebro län är helt eniga om att helhjärtat ställa upp för att alla människors lika värde också är en grund för att fritt och frivilligt få delta i folkbildning. Vi välkomnar alla människor som tvingats på flykt.

Läs hela manifestet här: Manifest.pdf