Internatet

Vårt internat i Hällefors

Informationen bygger på de vanligaste frågorna vi får kring boendet och vårt internat vid Hällefors folkhögskola.

Vår folkhögskola är belägen i ett bostadsområde (Polstjärnan) ca 500 m från Hällefors centrum.

Vårt internat är inhyrt i vanliga "hyreshus" som ligger på gång från folkhögskolan. Du kommer att bo i en lägenhet med eget rum men dela kök, toalett och dusch med de andra som bor i samma lägenhet. Rummens storlek varierar.

Begränsat antal rum

Observera att vårt internat är begränsat till 26 rum. Du måste anmäla på vår anmälningsblankett att du vill bo på skolans internat. (OBS gäller enbart om du söker till en kurs i Hällefors). Om vårt internat inte räcker till finns fler hyresvärdar i Hällefors.

Rumsfördelning

När du kommer till skolan så har vi redan gjort rumsfördelningen, du kan alltså inte välja vilket rum du kommer att få.

Regler

För allas trivsel är det viktigt att du sköter den gemensamma städningen och känner ett stort ansvar för ditt boende, vilket innebär att ej föra väsen eller på annat sätt störa de kringboende. Kom ihåg att visa hänsyn till dina grannar. Prata med varandra!  Då är det lättare att ha överseende med skratt och musik. Människor har olika referensramar, en del blir störda av sådant som andra inte bryr sig om. Det ska vara tyst mellan kl. 22.00 - 06.00, dvs det innebär att du ska inte störa andra med högt ljud från radio, stereo eller tv, spel på musikinstrument samt skrål och annat oväsen. Hyresgästen har också ansvar för för de som gästar honom/henne.
Får du din nattsömn förstörd kan du ringa störningsjouren på 019-140000.  
I alla våra lägenheter råder rökförbud och du kan inte ha med husdjur. Naturligtvis gäller skolans regel om alkohol- och drogförbud även på vårt internat.

Försäkring

Skolans försäkring täcker endast skolans egendom, du bör skaffa dig en egen hemförsäkring som gäller för ditt boende och dina egna inventarier.

Utrustning

Rummen är enkelt möblerade, det finns säng, bord, stol, garderob, mattor m m i varje rum. Till sängarna hör kudde, täcke, bäddmadrass, madrassöverdrag och överkast. Köken är fullt utrustade med nödvändig köksutrustning. Till internatet hör också tvättmöjligheter liksom tillgång till WIFI.

Kontrakt

Om du tackat ja till vårt internat, skriver du på ett kontrakt, när du får nycklarna till ditt rum. Om du vill säga upp ditt rum är det två månaders uppsägningstid. Om du ångar dig och inte behöver ha plats på internatet så ska det meddelas snarast.

 

Kostnad/hyra

Hyran för hela läsåret är 26 550 :- som delas upp i 9 delbetalningar om 2 950 :-
Hyran betalas senast den sista dagen i månaden. (Speciella villkor för första hyran)

Internatadress

Om du bor på vårt internat är det lämpligast att använda dig av följande adress:

Ditt namn
c/o Hällefors folkhögskola
Klockarvägen 16
712 33 Hällefors

Vill du veta mera?

Om du vill veta mera om Hällefors rekommenderar vi dig att ta del av information som finns på
Hällefors kommuns hemsida: www.hellefors.se. Där hittar du sedvanlig kommuninformation och mer ”turistisk” information om bygden.

Om du vill veta mer om just Hällefors kan du hitta oss via kommunens hemsida. Du är också välkommen att besöka skolan så får du möjlighet att lära känna skolan ordentligt. Ring 0591 64390 och boka en tid med oss.
Adress
Hällefors folkhögskola

0591-643 90
Klockarvägen 16, 712 33 Hällefors
Filial: Jordgatan 6, 702 23 Örebro